Voetbalvereniging Dodewaard
homeroutecontactprogrammazoek
Nieuws
 
Wedstrijdverslag Excelsior Zetten 1 Ė Dodewaard 1
(6-9-2009)
 
Goed doorzetten van uitblinker Vincent! foto Fons Sluiter
Wedstrijdverslag 05-09-2009 Excelsior Zetten 1 Ė Dodewaard 1 uitslag 1-3

Zaterdag 5 september was dan uiteindelijk de dag waarop heel voetbalminnend Dodewaard op gewacht had, het debuut van het 1e elftal in de 3e klasse van het zaterdag voetbal en hoe !!
De eerste competitiewedstrijd was gelijk een derby tegen Excelsior in Zetten.
Deze ploeg doet al een aantal jaren mee in 3e klasse en was afgelopen jaar als 2e geŽindigd in de competitie maar kwam via de nacompetitie niet verder. Dodewaard had dus vooraf een moeilijke opening van het seizoen uit bij de buren uit Zetten.

De wedstrijd begon om 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter de Wit uit Lienden die een goede wedstrijd floot met Dodewaard dat direct het initiatief naar zich toetrok.
Excelsior kwam er dan ook niet echt aan te pas en het was aan de voorwaartse van Dodewaard te danken dat de ruststand maar 0-1 was.
Kansen werden er voldoende gecreŽerd maar de afwerking liet te wensen over waar ook het geluk niet echt meezat. Halverwege de 1e helft mocht Gertjan Budding een corner nemen die er direct bij de 1e paal indraaide en zodoende Dodewaard op een terechte 0-1 zette.
Daarna volgden de kansen om een grotere afstand te nemen elkaar op maar het lukte steeds maar niet. Excelsior kwam een keer gevaarlijk door de 1e helft waarbij de bal van de doellijn moest gehaald worden.

De 2e helft was maar net 2 minuten bezig toen Petrus zich achter de bal plaatste en de vrije trap als een streep in het doel schoot 0-2 voor Dodewaard.
Excelsior probeerde met wissels het tij te keren maar dat was vergeefs. Dodewaard controleerde de wedstrijd en een kwartier voor tijd besliste Willem de wedstrijd definitief door 0-3 te scoren naar goed doorzetten van uitblinker Vincent!.

Dat Excelsior nog 1-3 scoorde was voor de statistieken, de wedstrijd was gespeeld en de toeschouwers waren teleurgesteld over de prestatie van de Zettense formatie maar waren wel zo fair om Dodewaard te complimenteren met de goede wedstrijd die gespeeld was.

Voor de jonge ploeg van trainer Arno van Wolfswinkel was dit een geweldige opsteker en zo kijken we weer vooruit naar a.s. zaterdag als Lunteren op bezoek komt op sportpark de Eng om 14.30 uur.

 
Terug

Disclaimer