Voetbalvereniging BAARLO  
homeroutecontactprogrammazoek

Teams / Info
Teaminformatie
Futsal  Senioren 
 
Verslag
 
14/10/07 Baarlo - VV Kessel : 1 - 1 (1-1)
 
Topper tussen Baarlo en VV Kessel eindigt onbeslist

Alle ingrediënten voor een fantastische wedstrijd waren aanwezig. Prachtig weer, een derby , een kraker en tegen de 500 toeschouwers aanwezig op een sfeervol sportpark De Meeren in Baarlo. De belangen en de spanning waren voelbaar. En dat sloeg over op de spelers van beide kanten. Rommelig en zenuwachtig spel, veel balverlies en nauwelijks combinatiespel. Het waren vooral de verzorgers die in het eerste half uur een hoofdrol speelden. Van beide kanten werd stevig aangepakt zonder dat het overigens echt onsportief werd. Toch was het de ervaren Kessel-speler Bas Staaks die na ongeveer een half uur spelen het slachtoffer werd van dit spel en het speelveld moest verlaten na een stevige ingreep van Baarlo-aanvoerder Bas Notermans die echter gericht was op de bal maar ongelukkig voor Kessel uitpakte. De noodzakelijke wissel noopte de gasten tot enige omzettingen , die vooralsnog in het voordeel uitvielen van de thuisclub. Vanaf dat moment nam Baarlo namelijk het initiatief in deze derby. De combinaties liepen beter en de kansen kwamen ook snel. Uit een voorzet van Frank Peeters kopte Wouter Peeters rakelings over. Een minuut of vijf voor rust was het wederom Frank Peeters die Wouter Peeters lanceerde. Vrij voor doel schoot deze echter recht tegen de uitkomende Kessel-goalie op. In plaats van een verdiende voorsprong keek Baarlo nauwelijks een minuut later tegen een achterstand aan. Uit een razendsnelle counter belandde de bal bij een voorzet vanaf de rechtervleugel bij Robin Zentjens die Baarlo-doelman René Schroemges kansloos liet: 0 – 1.


Wouter Peeters heeft uitgehaald voor de gelijkmaker voor Baarlo. (Foto : LenG)

Enkele minuten later kwam Baarlo echter verdiend weer langszij. Na een werkelijk prachtige aanval over enkele schijven was het wederom Frank Peeters die met een magnifieke voorzet over “ de hele “ Wouter Peeters in stelling bracht en tegen diens schuiver was de Kessel-goalie kansloos : 1 – 1. Dat werd ook de ruststand waarmee de gasten het meest blij mochten zijn.

De tweede helft was volkomen gelijkopgaand. Het was niet het spelniveau maar vooral de voelbare spanning die er voor zorgde dat de toeschouwers tot aan het einde de wedstrijd boeiend bleven bijwonen. Het spel leverde aan beide zijden vele hoekschoppen op met dito scrimmages , maar geen echte kansen en dus ook geen doelpunten meer. Een verademing aan Baarlo-zijde was nog wel de - korte - invalbeurt van de jonge Rik Schotman, vorig seizoen nog B-speler, die bij zijn acties enkele malen de handen op elkaar kreeg bij de toeschouwers langs de lijn. Een belofte voor de toekomst !


Bas Notermans in actie. (Foto : LenG)

Met de uiteindelijke 1-1 stand konden beide ploegen leven, al was dit met name in het voordeel van de gasten uit Kessel die koploper blijven en nu de eerste periodetitel voor het grijpen hebben over 2 weken in de thuiswedstrijd tegen HBSV.
"Man of the match" aan Baarlo-zijde was laatste man Jules Dorssers met als zeer goede tweede voorstopper Sander Bongers die de Kesselse spits en topscorer Ruud Hillen volkomen aan banden legde.

Verslag : LenG

PS : meer foto's van dit duel zie fotomap Baarlo 1
 
Terug
 

Disclaimer